Зеленський має намір припинити війну шляхом прямих переговорів

Президент України готовий будь-коли зустрітися з путіним

Президент Зеленський зробив пропозицію прямих переговорів з президентом Путіним, сказавши, що «це залежить від нього». Про це він повідомив у інтерв’ю індійському «Republic Media Network».

В інтерв’ю президент Зеленський неодноразово повторював свою готовність до відкритого, прямого та негайного діалогу з президентом Росії Путіним.

Президент Зеленський заявив, що готовий зустрітися «у будь-який момент».

Він прямо заявив, що гарантії безпеки не є передумовою для переговорів з президентом Путіним. Це перший випадок після жахливої ​​бучанської різанини, коли президент Зеленський відкрито заявив про свій цілісний намір припинити війну шляхом прямих переговорів.

Зеленський сказав: «Я готовий обговорювати будь-яку тему, але хотів би це зробити з Президентом Російської Федерації». 

Він дав зрозуміти, що готовий розмовляти лише на рівні президента Путіна, і нікого більше. Президент Зеленський сказав: «Чим швидше зустрінеться з президентом Путіним, тим краще».

Президент України попросив Індію бути гарантом безпеки, щоб допомогти закінчити війну, він двічі закликав Індію приєднатися до гарантій безпеки.

Український президент, називаючи країни, зокрема, зазначив, що сподіватиметься на Туреччину, Великобританію, США, Польщу, Німеччину та навіть Китай як потенційних гарантів. 

Президент Зеленський вперше пообіцяв, що Україна не використовуватиме зброю, що надходить із Заходу, для нападу на Росію. Це перша така однозначна заява України з часів російського вторгнення. 

Зеленський виключив прийняття такого статус-кво і дав зрозуміти, що Україна буде приймати лише довоєнні позиції. Це означає, що існуючий статус-кво 24 лютого 2022 року є єдиним варіантом і поточний статус-кво не буде прийнятним для українського президента.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також