Зеленський назвав п’ять методів захисту від росії 

Президент виступив на безпековому форумі

Президент України Володимир Зеленський назвав п’ять методів захисту від росії.  Про це він заявив під час виступу на Чорногорському безпековому форумі.

«Аналізуючи елементи російської війни проти нашої держави й конкретні кроки агресора, можна дійти висновку про те, яких форм і методів захисту ми потребуємо заради безпеки», — сказав президент.

Першою формою такого захисту він вважає єдність, а другою — демократію.

«Росія боїться нашої єдності. Тому робить дуже багато, щоб її зламати. Але ми нашу єдність лише посилюємо... Нинішні керівники росії не визнають результатів виборів і народних рухів тоді, коли через них втрачають вплив. І намагаються влаштувати перевороти чи корумпувати політичний процес тоді, коли обирають для себе якусь маріонетку, яка представлятиме їхні інтереси. Маємо жорстко цьому протидіяти», — розповів Зеленський.

Усі держави Європи мають демонтувати будь-які російські мережі впливу, щоб не було поширення дезінформації, корупції та злочинної політики.

«Третє — це незалежність. Маємо визнати на всіх рівнях у Європі та світі очевидне: Росія загрожує не комусь одному, а всім. Тому всі мають досягти повної незалежності від росії, щоб вона не могла перетворювати залежності від неї на кайдани: економічні залежності, енергетичні, політичні — будь-які», — сказав Зеленський.

Четвертим методом він назвав зброю, наголосивши, що після завершення цієї війни необхідно забезпечити і для України, і для Європи такий обсяг зброї, щоб у росії ніколи не могли виникнути бажання зруйнувати мир.

«І пʼятий пункт – це відповідальність. Довгі роки керівник росії та його оточення відчували повну безкарність... Вони здійснили повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, бо не вірять, що світ зможе притягнути їх до відповідальності не лише за злочин агресії проти суверенної держави, але й за будь-який злочин, який тільки можна уявити», — додав Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський оцінив ризики ядерного удару.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт