Зеленський назвав співвідношення втрат під час наступу на Харківщину

Вічна памʼять українським Героям!

Розпочата 10 травня 2024 року російською армією операція на північному сході Харківщини, де було прорвано державний кордон та окуповано кілька українських сіл, принесла агресору непропорційні людські втрати. Про це президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю журналістам з Казахстану, Киргизстану та Узбекистану.

«Їхній прорив у напрямку Харкова, який стався трохи більше двох тижнів тому, закінчився військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян», - сказав глава держави.

Окупанти не рахуються з втратами, оскільки Путін байдужий до смертей - як своїх громадян, так і чужих.

«Путіну абсолютно начхати на розуміння людського життя. Мало того, йому начхати на те, хто якою мовою говорить. Йому начхати і на своїх людей, як на цивільних, так і на військових», - заявив президент.

Читайте також: Росія хоче завоювати Україну, щоб використати її потенціал для масштабної війни з НАТО.

«І скажіть, десь там дається ця статистика, чи йому цікаві [втрати людей] чи ні? До цього тижня було близько 2-3 тис. жертв - я постійно отримую аналітику про вбивство російських військових. 2-3 тис. сімей втратили своїх дітей. Та йому абсолютно начхати. Путін у цей час у лазні перебуває, чи де він там - у СПА, який показували не один раз? Він тим часом займається зовсім іншим. Але ручки він свої маленькі не відмиє, звичайно, від цього кровопролиття», - резюмував Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт