Зеленський назвав спосіб вирішити проблему з дефіцитом електроенергії в Україні

Виголосив на конференції в Берліні

ФОТО: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступив на Конференції з відновлення України у Берліні. Під час промовив заявив про спосіб розв'язання проблеми з дефіцитом електроенергії.

Володимир Зеленський нагадав про обстріли критичної інфраструктури України та назвав суму дефіциту електроенергії. 

«Берлін – це близько двох гігаватів потреби. Мюнхен – десь до трьох гігават. Ми вже втратили в рази більшу генерацію, ніж обсяг енергоспоживання великих міст. 80% теплової генерації в Україні, третина гідрогенерації – вони просто знищені Путіним. І це ще не межа його терору, на жаль», – наголосив президент України.

 

 

За декілька місяців до початку опалювального сезону буде відновлено максимально можливу кількість об'єктів, що генерують електрику. 

Головне, що могло б розв'язувати енергетичну проблему України – це високоефективна децентралізована маневрова газова генерація.

Читайте також: Варшава заявила про ризик нападу Росії

«Саме в цій галузі в рамках нашої конференції ми підписуємо перші контракти. Саме для цього ми потребуємо вашого максимального лідерства, передусім для експортно-кредитного фінансування проєктів, а також вашої експертизи та реального досвіду», - звернувся до присутніх на Ukraine Recovery Conference Президент України.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб