Зеленський назвав, яку кількість українських дітей викрала росія

Страшна цифра, але реальна ще більша

ФОТО: ілюстративне

Росія викрала близько 20 тисяч українських дітей – і це лише та кількість, яку вдалося встановити офіційно. Реальні ж цифри можуть бути набагато більшими. Про це у телефонній розмові з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані заявив Президент України Володимир Зеленський.

Глава Української держави подякував за гуманітарну підтримку з боку Катару, зокрема за 100 млн дол., виділених на зміцнення українського енергетичного сектора, а також на обладнання для швидких та хірургічних відділень тощо.

 Президент відзначив вагому посередницьку роль Катару в поверненні незаконно депортованих і примусово переміщених українських дітей.

«Тільки те, що ми можемо підтвердити документально, – це близько 20 тисяч викрадених дітей. Це страшна цифра, але реальна ще більша. Тому нам потрібно продовжувати цей трек. Ми готові до подальшої координації та співпраці», – зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також: у розвідці розповіли, з чим пов'язана пауза масових ракетних обстрілів рф.

Президент України відзначив зацікавленість Катару в реалізації гуманітарних проєктів першої леді Олени Зеленської щодо відновлення зруйнованих лікарень. Співрозмовники обговорили ситуацію на Близькому Сході й погодилися з необхідністю докладання зусиль для деескалації конфлікту, пошуку миру та захисту цивільних. Глава Української держави наголосив на важливості безперешкодного функціонування гуманітарних коридорів для евакуації цивільних громадян та постачання гуманітарних вантажів.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк