Зеленський озвучив умову повернення до перемовин із Росією

Він наголосив на українській належності Криму та Донбасу, але наразі бачить головне завдання у звільненні захоплених за 3 місяці районів

ФОТО: Володимир Зеленський

Україна повернеться до перемовин з російською федерацією лише після того, як поверне захоплені загарбниками після 24 лютого українські території.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю японському виданню, пише «УНІАН».

«Я впевнений, що ми маємо повернути собі всю нашу територію, але за це доведеться заплатити. Ми хочемо повернути її до того, що було до 24 лютого. Тоді ми сядемо за стіл переговорів», — сказав Зеленський, додавши, що без деокупації захоплених після початку широкомасштабного вторгнення російських військ переговори про припинення вогню з РФ «будуть важкими».

Очільник держави наголосив на українській належності Криму та Донбасу, але наразі бачить головне завдання у звільненні захоплених за 3 місяці районів.

За його словами, Збройні сили України здатні повернути всі окуповані РФ землі. Після того, як світ побачив здатність України протистояти агресору, повірив у її перемогу та об’єднався заради допомоги українському народу — майбутня перемога стала ще більш відчутною, зазначив Зеленський.

«Світ давав Україні три дні щодо окупації РФ усієї території країни. Але бачите — не три дні, не 30 днів, а вже три місяці минуло. Ми об’єднали світ навколо України... Не думаю, що спроба Росії буде успішною, бо світ об’єднався довкола України», — сказав Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також