Зеленський пережив щонайменше 5 замахів на своє життя

«Мені потрібні боєприпаси, а не таксі»

Українські спецслужби попередили щонайменше 5-6 замахів на життя президента Володимира Зеленського з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні.
Про це Зеленський розповів в інтерв’ю британській газеті The Sun.

Перший замах на його життя він і того оточення сприйняли дуже серйозно, навіть виникла паніка, немов під час першого спалаху Covid, а потім — він до цього навіть адаптувався.

«Перший випадок був дуже цікавий… люди не знають, що з цим робити, і це виглядає дуже страшно, як Covid. А потім — це просто розвіддані, які розповідають, що ще одна група прибула в Україну, щоб спробувати скоїти замах», — сказав Зеленський.

Російські спецзагони десантувалися в Києві, щоб ліквідувати його в перший день вторгнення Росії у лютому 2022 року. Охорона Зеленського загородила його офіс імпровізованими барикадами та шматками фанери. Його найближчим помічникам видали рушниці та бронежилети.

Коли британські та американські чиновники запропонували вивезти президента зі столиці через побоювання, що Київ може бути захоплений, він відповів легендарною фразою: «Мені потрібні боєприпаси, а не таксі».

Коли навколо Києва точилися бої, Зеленський вийшов за межі території, щоб зняти зухвале селфі, яке згуртувало опір України, довівши, що він все ще в столиці. Майже через два роки Зеленський заявив, що Росія все ще «дуже хоче» повалити його від влади.

У серпні українська розвідка СБУ заявила, що попередила змову з метою ліквідації Зеленського шляхом авіаудару по південному місту Миколаєва під час однієї з його поїздок.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт