Зеленський попередив фінів про загрозу з боку росії

"Вони зроблять те, що було в Бучі, у ваших містах"

Фото: ТСН

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна Росії зараз вирішує не тільки долю Української держави та народу, а й всіх, хто має спільний кордон з Росією.

Про це голова держави сказав у своїй промові в Едускунті — парламенті Фінляндії 8 квітня, повідомляє «ТСН».

«Ви всі знаєте, що наробили російські військові у нашому місті Буча. Але вони роблять такі Бучі щоденно і досі — від Краматорська до Маріуполя, від Харкова до Херсона. І я впевнений, ви усвідомлюєте: якщо російська армія отримає наказ вдертися на вашу землю, вони зроблять те саме і з вашою країною. Я вам цього не бажаю. Вони зроблять те, що було в Бучі, у ваших містах. У містах будь-якої країни, про яку керівництво Російської Федерації вирішить, що це нібито — частина їхньої імперії, а не земля іншого народу», — застеріг Зеленський.

Він наголосив, навіть якщо російські солдати не розумітимуть, для чого їм це потрібно, вони все одно воюватимуть: «Бо це ненависть і це презирство до інших людей, які виховуються зараз в Росії, при чому на державному рівні».

«Ви вже бачили у своїй історії жорстокість і безглуздість вторгнення з Росії. Будьмо чесними: загроза зберігається. Потрібно зробити все, щоб це не повторилося знову. Війна Росії проти України зараз вирішує не тільки долю нашої держави. Не тільки долю нашого народу. А всіх, хто має спільний кордон з Росією», — сказав президент України.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також