Зеленський пояснив, чому росія руйнує міста України

Це робиться, щоб вбити в людях відчуття дому

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські військові знищують житлові квартали українських міст, щоб вбити у людей почуття дому. Про це він заявив під час виступу на Конференції з питань відновлення України у Лугано.

За 4 місяці повномасштабного вторгнення в Україні знищено 2 тис. 102 освітні об’єкти — школи, університети, дитячі садочки.

«Коли російська армія застосовує артилерію проти дитсадка або скидає бомби на школу, то руйнує не просто стіни та будівлі», — сказав президент.

Зеленський вважає, що це свідоме знищення освітнього простору, в якому відбувається соціалізація дітей, в якому люди навчаються бути людьми.

«Росія своїми ударами намагається сказати, що у нас взагалі не буде цього простору... Для чого Росії обстріли лікарень?... Це маніфестація Росії, що вона нібито здатна знищити саму можливість цивілізації для українців, базову гуманність, яка є в кожній нормальній країні. Росія показує, що навіть лікувати та народжувати дітей українці нібито не зможуть», — сказав Зеленський.

Також, знищено 799 об’єктів медичної інфраструктури.

«Це все — свідома тактика росії, не просто обстріли, а ставка саме в ідеологічному протистоянні. Держава-терорист сподівається, що такі руйнування стануть доказом нібито неспроможності демократичної системи і європейського вибору нашого народу дати людям не те, що нормальне, а взагалі життя», — сказав він.

Зеленський наголосив про системне знищення російською армією житлових кварталів.

«Вони направляють ракети на будинки, щоб знищити увесь цей простір життя українців, щоб вбити в людях відчуття дому», — зауважив Зеленський.

Нагадаємо, путін дав наказ «відпочити» підрозділам, які воювали на Луганщині.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також