Звільнення Данілова з РНБО, а Литвиненка – із зовнішньої розвідки: Зеленський прокоментував кадрові зміни

Литвиненка призначено на місце Данілова

ФОТО: ілюстартивне

Увечері, 26 березня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби.

Президент прокоментував звільнення Олексія Данілова з посади секретаря РНБО і призначення замість нього Олександра Литвиненка, який до цього очолював Службу зовнішньої розвідки (СЗР).

 «Я вдячний Олексію Данілову за роботу на посаді секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Він переводиться на інший напрямок. Про це пізніше», – сказав глава держави.

Глава держави уточнив, що загалом очікує зміцнення стратегічних можливостей нашої держави прогнозувати і впливати на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави. Зміцнення України і оновлення нашої державної системи на всіх напрямках буде продовжене. 

«Новим секретарем РНБО я призначив Олександра Литвиненка. Він поєднає свій досвід керівництва Службою зовнішньої розвідки України із завданнями, які є перед Радою нацбезпеки і оборони. Новим керівником зовнішньої розвідки став Олег Іващенко. Він має відповідний досвід», - наголосив президент України.

Раніше нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що Олексія Данілова, якого президент звільнив з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України, призначать послом. Однак, Зеленський не уточнив, чи правда це.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО і призначив на його місце голову Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Олександра Литвиненка.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також