Зеленський прокоментував можливість наступу росії на Харків

Харків сьогодні захищений

Харків захищений і не перебуває в небезпеці стосовно наступу РФ, проте місто досі залишається «бажаною ціллю» росіян. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для телеканалу «Ми — Україна».

«Харків сьогодні захищений не з точки зору неба і щита ППО — про це поговоримо пізніше — а що стосується оборонних рубежів, нашого війська. Сьогодні Харків не перебуває в небезпеці», — сказав президент.

Зеленський визнав, що для росіян це місто-мільйонник - «бажана ціль».

«Ну, росіяни не приховують - весь схід, і не тільки схід, а й південь нашої держави, і такі міста як Харків, Краматорськ - це їхня бажана ціль. Але сьогодні ми захищаємо абсолютно впевнено Харківщину», - наголосив президент.

Нині РФ проводить масштабну дезінформаційну кампанію, і може поширювати цю неправдиву інформацію через західні та навіть українські ЗМІ, тож на цьому тлі «все треба дуже ретельно перевіряти».

«Ніхто не заспокоює, ми у війні, але і перебільшувати не треба», - сказав він. 

Читайте також: В ОП назвали місто, яке стане ціллю росії під час нового наступу

Зеленський визнав, що Харків не захищений «з точки зору неба - протиповітряного щита». Одним з нагальних питань він назвав протидію російським літакам, які є носіями керованих авіабомб.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт