Зеленський розгляне петицію про демобілізацію після 18 місяців служби

Невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових

Фото: ілюстративне

Петиція із закликом дати військовослужбовцям право на звільнення через півтора року після мобілізації набрала понад 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент.

Відповідну петицію опублікували на сайті Офісу президента.

«Уже більш як рік наші військові перебувають на фронті і не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути, і існує нагальна необхідність врегулювати терміни ... Невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових», — пише автор петиції Олексій Гончаренко.

Він зазначає, що у Верховній Раді вже зареєстрований законопроєкт №9142, який пропонує дати громадянам України право на звільнення через півтора року після мобілізації, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Також цей законопроєкт пропонує надати відстрочку від призову на 5 років для тих, хто демобілізований та відслужив максимальний термін служби за призовом під час мобілізації.

Тому автор петиції просить президента України звернутися до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути запропонований законопроєкт і встановити терміни для демобілізації.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів