Зеленський розкрив «рецепт» як захиститися від нової агресії рф

росія має програти не лише на полі бою

Фото: ілюстративне

Повномасштабний програш росії буде надійною гарантією від нових агресій та криз.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

«Маємо за цей тиждень рішення про нові пакети оборонної підтримки - від США, Литви, Фінляндії, Німеччини. Шведський парламент затвердив уже 11-й пакет оборонної підтримки України. Є безпековий пакет і сильні домовленості з Японією - іще раз дякую пану премʼєр-міністру Кісіді (прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда - Ред.) за продуктивний візит», - заявив глава держави.

Український лідер додав, що отримано півтора мільярди євро макрофіну від ЄС - кошти вже на рахунках Національного банку, а уряд Хорватії ухвалив програму щодо лікування та реабілітації після поранень наших воїнів.

«Греція приєдналася до групи партнерів, що працюють над створенням спецтрибуналу. Рухаємось і в захисті історичної справедливості для українців: Ісландія визнала Голодомор геноцидом українського народу», - сказав президент.

Він наголосив, що крок за кроком робиться все можливе і всюди, щоб російський реваншизм програв у кожному з елементів своєї агресії проти України та свободи народів загалом.

«росія має програти на полі бою, в економіці, міжнародних відносинах, в своїх намаганнях підмінити історичну правду якимись своїми імперськими міфами. Кремль програє в своїх намаганнях духовно поневолити наших людей. І саме повномасштабний програш росії буде надійною гарантією від нових агресій та криз», - підкреслив Зеленський.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів