Зеленський розповів подробиці обстрілу гуртожитку в Одесі (ФОТО, ВІДЕО)

Вбили хлопчика 14 років, у 17-річної дівчини осколкове поранення

Фото: ОК "Південь"

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що будинком в Одесі, в якому через ворожу ракету загинув підліток, виявився гуртожиток.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні, передає «УНІАН».

Президент нагадав, що сьогодні, 2 травня, російські війська завдали чергового ракетного удару по Одесі та зруйнували гуртожиток. 

«Вбили хлопчика 14 років. Поранили дівчину 17 років, у неї — осколкове поранення. Що це взагалі? Для чого? Чим російській державі загрожували ці діти й гуртожиток? А ось так вони воюють. Ось і все», — наголосив він.

Глава держави зауважив, що 220 українських дітей вбиті російською армією із 24 лютого. 

«І це ми ще знаємо не про всіх, бо не маємо доступу до тимчасово окупованих районів нашої держави», — уточнив він. 

Як повідомлялося, 2 травня увечері в Одесі в результаті ракетного удару були пошкоджені об'єкти інфраструктури.

Ракетний удар в Одесі зніс дах церкви, повідомив секретар РНБО Олексій Данилов у ефірі телемарафону.  Внаслідок ракетного удару зачепило релігійну споруду московського патріархату, повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

«Була вдома, і воно як вгатило. А після цього якийсь дим, якийсь чад, темінь стала, пилюка, дихати немає чим. Я ще й астматик сама по собі», — розповіла «Суспільному» жінка, яка стала свідком ракетного удару.

«Виходить, що прилетіло поряд. Була я в будинку і чоловік, з яким я живу. Ми в підвалі живемо. Тому що нам побили вікна, раніше це було, ми перейшли в підвал. Бо нема де жити».

За її словами, від ракетного удару поранення отримала дівчина Ліза, якій незабаром мало виповнитися 18 і яка мала виходити заміж.

Фото: ОК "Південь"

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також