Зеленський розповів, від чого залежить тривалість війни

Президент України записав нове зверення

У вечірньому зверненні президента Володимира Зеленського до народу він каже, що важко передбачити, скільки триватиме війна.

«Звісно, я також чую різні прогнози. Маю набагато більше різної інформації, ніж публікують деякі ЗМІ, про наміри й можливості російської армії», — сказав Зеленський.

За його словами, тривалість конфлікту буде залежати від двох факторів: "Успіхи наших військових на полі бою справді вагомі. Історично значущі. Але ще недостатні, щоб очистити нашу землю від окупантів. Будемо бити їх більше.

Санкції проти Росії дуже серйозні. Економічно болісні. Але ще недостатні, щоб російська воєнна машина залишилася без засобів для існування. Просуваємо сильніші, більш руйнівні.

Тож насправді саме на цих двох напрямках і визначається, скільки триватиме ця війна".

Зеленський додав: «Якщо хтось каже: рік чи роки, я відповідаю: у ваших силах зробити війну значно коротшою. Що більше й що швидше ми отримаємо всю зброю, яку запросили, то сильнішими будуть наші позиції й скоріше буде мир. Що більше й що швидше ми отримаємо фінансову підтримку, яку запросили, то скоріше буде мир. Що швидше демократичний світ визнає, що нафтове ембарго проти Росії та повне блокування її банківського сектору — це обов’язкові кроки до миру, то скоріше закінчиться війна».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також