Зеленський та Резніков подякував Байдену і США за програму ленд-ліз: «Знову разом переможемо»

Чи випадково вибрана дата для підписання ленд-лізу очільником США?

Фото:інформативне

Президент України Володимир Зеленський та  подякував президенту США Джо Байдену і народу Сполучених Штатів за ухвалення програми ленд-ліз, а міністр оборони Олексій Резніков прокоментував, що історія повторюється.

Про це Володимир Зеленський та Олексій Резніков написали у «Тwitter».

«Вдячний Джо Байдену і народу США за підтримку України в боротьбі за нашу свободу та майбутнє. Підписання сьогодні закону про ленд-ліз — історичний крок. Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому», — зазначив  Володимир Зеленський.

Резніков пригадав, як прем’єр-міністр Великої Британії сер Вінстон Черчиль у 1941 році переконав США надати озброєння через схему ленд-лізу союзникам у Європі.

І тепер, за словами міністра, історія повторилася з тим, як президент Зеленський переконав США ухвалити ленд-ліз для боротьби з російським режимом.

Нагадаємо, 9 травня, у день, коли Росія святкує «День побєди», президент США Джо Байден підписав законопроєкт про ленд-ліз для України, у межах якого — збільшення об’єму постачання зброї та пришвидшення темпів надання її Україні. Повна назва законопроєкту «The Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022».

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також