Зеленський у Львові: українська делегація приїде на польський кордон

Чи буде польська сторона – поки не відомо

ФОТО: ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Львова повідомив, що сьогодні, 23 лютого, українська делегація на чолі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем буде на кордоні для переговорів щодо протесту польських фермерів, які заблокували пункти пропуску. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у Львові.

 За його словами, у складі української делегації будуть міністри, які “працюють над питаннями експорту, імпорту, товарообігу, які відповідають за логістику, за інфраструктуру, за агропромисловий комплекс, керівники прикордонної служби”.

“Чи будуть польські колеги - це їхнє особисте рішення", - наголосив Зеленський.

При цьому український президент підкреслив, що перенести зустріч на завтра не можливо, оскільки 24 лютого виповнюється друга річниця повномасштабного вторгнення рф. 

Водночас український президент подякував українським фермерам, які не вдаються до блокади зі свого боку, попри те, що їхня агропродукція блокується на кордоні Польщі. 

Читайте також, у Львові відбулася зустріч Зеленського з прем’єркою Данії Фредеріксен: що відомо

«Українське зерно не йде на ринок Польщі. За бажанням польської сторони. Ми знайшли нові шляхи. Але коли ми говоримо про транзит, це трохи поза європейським законодавством. Тому ми готові і робитимемо все, щоб вирішити це питання», - заявив глава держави.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також