Зеленський відповів, чи зможуть Україна та росія повернутися до довоєнних відносин

Це буде вибір українців

ФОТО: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що українське суспільство не повернеться до довоєнних відносин із громадянами країни-агресорки росії.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю канадським телеканалам CTV та CBC.

«Я вважаю, що в росії обов’язково буде керівництво, з яким у тому чи іншому форматі Україна буде спілкуватися, але за умови, що не буде війни і ультиматиму, а буде діалог, повага до нашого суверенітету, нашої нації, нашої держави. За таких умов звичайно буде спілкування», — наголосив глава держави.

На запитання, коли українці почнуть спілкуватися із росіянами, Зеленський відповів, що цього ніхто не знає. Україна платить надто велику ціну у цій війні.

«Чи буде повернення відносин, які були до цієї війни? Впевнений, що ні. Вони забрали багато життів. Суспільство це їм вже не пробачить. Географічно ми — сусіди, але політично після того, як повернуть наші території. Від цього — вони чи ми повернемо території — також буде залежати рівень відносин. І якою ціною ми повернули свої землі. Від ціни залежать і майбутні відносини. Тож політичні відносини будуть, а суспільству ми не повинні диктувати, як відноситися до іншого, чиї громадяни хочуть стерти із лиця землі. Це неможливо. Це буде вибір нашого суспільства. Коли після такого суспільства почнуть комунікувати — ніхто не знає», — додав він.

Раніше повідомлялося, окупант поскаржився мамі на владу рф (АУДІО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк