Зеленський відповів на петицію про заборону очного навчання

Рішення має прийняти місцева влада

Президент України Володимир Зеленський не підтримав заборону очного навчання до кінця воєнного стану і повідомив, що рішення прийматиме місцева влада. 

Про це він повідомив у відповіді Президента України на електронну петицію № 22/145004-еп «Заборонити очне навчання у всіх навчальних закладах до
закінчення воєнного стану і військових дій».

"Згідно із пунктом 1 статті 1 Закону України «Про освіту» суб’єкт освітньої діяльності наділений правом автономії самоврядування — самостійно, незалежно та відповідально приймати рішення щодо академічних, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань, що провадяться в порядку та межах, визначених законом.

Таким чином, керуючись пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні» обласні та Київська міська військові адміністрації разом із засновниками закладів освіти забезпечують організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

Ураховуючи зазначене, я звернувся до прем’єр-міністра України Д. Шмигаля з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора звернення", — йдеться у відповіді.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також