Зеленський відреагував на масовану ракетну атаку росії по Україні

Усі служби працюють на місцях

Президент Володимир Зеленський відреагував на масовану таку окупаційних військ Росії по містах України у ніч проти 1 червня. Про це він написав у ФБ.

Глава держави наголосив, що понад 50 ракет різних типів і близько 50 дронів «Шахед» було спрямовано на південь, центр і захід України.   

«Я вдячний нашим воїнам за те, що більшість з них знищено, але були й влучання. Усі служби працюють на місці, щоб забезпечити відновлення та допомогу. Кожен постраждалий отримає всю необхідну допомогу. Головна мета Росії – нормалізувати терор, використати відсутність достатньої кількості засобів ППО та рішучості партнерів України. Російські терористи розуміють лише мову сили. І єдиний спосіб зупинити цей терор і не дати йому стати нормою – своєчасно ухвалювати ефективні рішення. Повний захист українського неба має стати нормою, щоб божевільні в Кремлі зрозуміли, що їхній терор не досягає своїх цілей», - зауважив Зеленський.

Він уточнив, що партнери України точно знають, що для цього потрібно. А саме – додаткові Patriot та інші сучасні системи ППО. Прискорення та розширення поставок F-16 в Україну. Забезпечення наших воїнів усіма необхідними спроможностями.

Читайте також: росія вночі запустила по Україні 100 цілей: дані про збиття від Повітряних сил

«Лише тоді, коли Путін втратить можливість бити по цивільних людях і цивільній інфраструктурі, він буде змушений припинити свій терор. Це випробування на людяність і рішучість для вільного світу. Або ми разом пройдемо цей тест, або світ зануриться в ще більшу дестабілізацію та хаос», - резюмував Володимир Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також