Зеленський відреагував на «мирну пропозицію» путіна

Порівняв путіна та Гітлера

Президент України Володимир Зеленський у відповідь на пропозицію нібито мирного врегулювання війни з боку лідера РФ Володимира Путіна заявив, що подібні умови є ультиматумом, якому не можна довіряти. Про це він розповів в етері телеканалу Sky TG24.

Зеленський підкреслив, що пропозиція РФ — це ультиматум, який «нічим не відрізняється від інших ультиматумів».

«Наразі ми бачимо, що він займається відродженням нацизму. Це нова хвиля цього нацизму, який є російським нацизмом. Він хоче, щоб ми віддали частину наших окупованих територій, але він також хоче і неокупованих. Він говорить про регіони нашої країни, і він не зупиниться. Замороженого конфлікту не буде», — переконаний Зеленський.

Президент України порівняв заяву путіна з діями лідера Третього Рейху Адольфа Гітлера напередодні Другої світової війни.

«Це те ж саме, що зробив Гітлер, коли сказав: «Дайте мені частину Чехословаччини, і на цьому все закінчиться». Але ні, це брехня, історична брехня. Після цього була Польща, потім окупація всієї Європи. Ви знаєте, що ця хвиля нацизму ніколи не зупиняється», — заявив Зеленський.

Читайте також: путін назвав умови для переговорів з Україною

У Міністерстві закордонних справ України вважають що путін зробив чергову низку маніпулятивних заяв, щоб ввести в оману міжнародну спільноту, підірвати дипломатичні зусилля щодо досягнення справедливого миру та розколоти єдність світової більшості довкола цілей і принципів Статуту ООН.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також