Зеленський запропонує уряду прирівняти корупцію до держзради

Він зазначив, що ми розвиваємо демократичне суспільство

ФОТО: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський запропонує законодавцям України прирівняти корупцію до державної зради на воєнний час.

Про це український лідер розповів він під час інтерв'ю, яке транслювали під час загальнонаціонального телемарафону.

 «Якщо ти хочеш побороти скажімо так »місцеву бруківку«, то я не можу боротися з бруківкою у кожному місці. Є фундаментальні рішення, на них я звертаю увагу. Наприклад, я поставив задачу законодавчо щодо прирівняння корупції до державної зради на військовий час. Я розумію, що така зброя не може діяти постійно в суспільстві, але, думаю, на військовий час – це допоможе. Чи підтримає це законодавець, я не знаю, але я точно запропоную, тому що ми розвиваємо демократичне суспільство. Дуже важливо не прикручувати гайки і не дивитись кожного разу на той чи інший гострий, кричущий випадок. Ми повинні запроваджувати системні речі», - зазначив президент.

На думку Зеленського, це буде дуже серйозний інструмент для того, щоб посадовці навіть не думали про незаконне збагачення.

Читайте також, українці, які повідомлятимуть про корупцію, отримуватимуть грошову винагороду: деталі.

«Але це не розстріл, це не сталінізм. Якщо є докази – людина повинна бути за ґратами. Я думаю, що парламент це отримає (законопроєкт – ред.) у найближчий тиждень, і далі гра на боці парламенту вже», - підсумував президент.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк