Зеленський заявив про необхідність змін у системі призову

Буде розглядатися система призову, як в Ізраїлі

Сьогодні, президент України Володимир Зеленський звернувся до студентів Ізраїлю. Про це він повідомив у «Telegram».

Президент повідомив, що війна змушує змінити правила призову в Україні. 

Оскільки, війна проти російської федерація змусила сотні тисяч людей не лише взяти у руки зброю, але й навчитися користуватися нею.

Модель призову, як в Ізраїлі, сьогодні розглядається в рамках безпекових реформ й в Україні.

«Будемо розглядати, обговорювати з громадськістю. Те, що наші люди будуть знати, як воювати, те, що більшість з них це знають, після того, як з’явилась територіальна оборона, велика кількість людей, вже рахується у сотнях тисяч, вони захищали нашу державу спочатку голіруч, а потім вже зі зброєю в руках, говорить про те, що, як раніше, з точки зору захисту нашої держави й армії, а також кількості військових, так вже не буде і підхід буде змінений і для студентства», — сказав президент.

За даними, 17 окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка, основною особливістю системи призову в Ізраїлі є максимально повне охоплення військовою службою широких верств населення, включаючи жінок і репатріантів. Значні обсяги щорічного призову потребували поєднання як ефективної системи обліку призовників, так і активної протидії проявам ухилянь.

Разом із репресивними заходами боротьби з тими, хто ухиляється від строкової служби, збройні сили Ізраїлю мають найширшу програму матеріального стимулювання та соціальної підтримки строковиків, що потребує значних грошових коштів.

Ізраїль з моменту свого заснування провів ряд повномасштабних війн з противниками, що істотно перевершували його за мобілізаційними можливостями.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також