Зеленський заявив про звільнення всіх обласних військкомів

Також зазначив, що звільнені, військкоми та інші чиновники з погонами без підозр, якщо хочуть зберегти погони та зберегти гідність – на фронт

ФОТО: Офіс президента

Нагадаємо, що сьогодні, 11 серпня, в Києві 11 серпня відбулося нове засідання Ради національної безпеки та оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського. Присутні заслухали доповіді про результати перевірки Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

 Загалом уже 112 кримінальних проваджень щодо посадовців «військкоматів», 33 підозри.

« Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування.», - зазначив він.

Також Зеленський наголосив, що керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна. Реалізувати це рішення повинен Головком Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК буде перевірка СБУ. 

"Питання ВЛК. За два тижні відбудеться засідання РНБО щодо цього питання. Зараз – перевірка, підготовка пропозицій. Рішення теж будуть", - доповнив очільник держави.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк