Зеленський заявив, що є «компроміси», на які Україна не піде

За словами Президента України, якщо він з Путіним не домовиться, то це призведе до «третьої світової війни»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є «компроміси», на які Україна не може піти в переговорах з Путіним. Про це пише «CNN».

Журналіст «CNN» запитав Зеленського про вимоги Росії, зокрема про визнання, що Крим є частиною Росії та дві республіки на Донбасі є незалежними республіками, і вони гарантують, що Україна ніколи не буде членом НАТО.

Зеленський сказав: «Є компроміси, до яких ми не можемо бути готові як незалежна держава». 

Зеленський продовжив: «Про це говорили, будь-які компроміси, пов’язані з нашою територіальною цілісністю і нашим суверенітетом і українським народом... вони не вітали російських солдатів букетом квітів, вони зустрічали їх мужньо, вони зустрічали їх зі зброєю в руках». 

В інтерв’ю «CNN» Зеленський заявив, що готовий вести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, але попередив, що якщо будь-які спроби переговорів провалюються, це може означати, що боротьба між двома країнами призведе до «третьої світової війни». 

«Я готовий до переговорів з ним. Я був готовий останні два роки. І я думаю, що без переговорів ми не можемо завершити цю війну», — сказав Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також