Зеленський заявив, що розуміє українців, які не хочуть воювати

Проте мобілізація потрібна

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості мобілізації.

Про це він заявив в інтерв’ю The Guardian.

Зеленський пригадав історію українки, яку він зустрів у Португалії напередодні. Жінка розповіла йому, як її чоловік загинув на фронті, і запитала його, що буде тепер, коли так мало патріотичних добровольців, ніж у перші дні війни.

«Я їй відверто сказав: »Ми повинні зробити все, щоб якомога швидше закінчилася війна. І мені дуже шкода, що ви втратили чоловіка. Він герой, і він точно герой не лише для вас, але й для всіх нас. Але ми не можемо сказати, що лише спочатку були патріоти. Бо якщо патріотів на передовій більше немає, то чому Путін нас досі не окупував і не зрівняв нас остаточно?" - сказав Зеленський.

Він визнав, що «після двох з половиною років війни, звичайно, це дещо інша енергія». Зеленський зазначив, що розуміє тих чоловіків, які не хочуть воювати, але чесно зауважив, згадавши тих, хто вже воює, мобілізація необхідна.

«Іноді бувають випадки, про які ви згадали. Деякі люди не хочуть брати участь у війні. Хтось боїться. І я думаю, що вони люди. Усі ми люди. Але не скажеш, що зараз усі тікають, а раніше не тікали. Ні, це не так», – сказав він.

Читайте також: Львів'янка хотіла перетнути кордон з 90 пачками нелегальних сигарет

Видання зазначає, що це була «довга та продумана відповідь, але вона залишила без відповіді складне питання про те, скільки ще Україна зможе воювати з армією, яка все частіше складається з мобілізованих військ, а не з добровольців».

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також