Зеленський заявив, що Україна може отримати запрошення до НАТО вже 2024 року

Він наголосив, що без української сили не буде повноцінною сила всієї Європи

ФОТО: ілюстративне

Президент Зеленський заявив, що Україна потребує запрошення до НАТО вже цього року, назвавши це реалістичним, оскільки Україна захищає спільні цінності Альянсу і заслуговує на надійну безпеку, як і Балтійський регіон після вступу Фінляндії та Швеції.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив на саміті Тримор’я 11 квітня.

 «Маємо працювати над стратегічними завданнями. Путін хоче знищити Україну та свободу всіх націй нашого регіону, і він не бачить жодних альтернатив. Так само ми не повинні шукати альтернатив нашій безпеці. Україна потребує запрошення в НАТО. Це реально вже цього року», - сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що без української сили не буде повноцінною сила всієї Європи, а «разом, поступово інтегруючись, ми дійсно зможемо убезпечити одне одного від російського реваншизму».

Читайте також: існує три кардинально різні погляди війну в Україні від США, Європи та Китаю

«НАТО не повинне боятися власного існування, власних правил. Регіон Балтійського моря нарешті отримав історичний шанс на надійну безпеку після вступу Фінляндії та Швеції в НАТО. Такої ж безпеки потребує і регіон Чорного моря. Як демократична нація, що захищає наші спільні цінності Альянсу, Україна заслуговує на запрошення вступити в НАТО», - сказав Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також