Зеленський заявив, що Україна представить зрозумілий і детальний план закінчення війни: що відомо

Український лідер також наголосив, що москва не розуміє нічого - окрім сили

ФОТО: ілюстративне

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна готує «зрозумілий і детальний» план закінчення війни, який буде готовий у цьому році. Найближчим часом Україна представить своє детальне бачення щодо енергетики, продовольчої безпеки і обмінів.  Про це український лідер заявив під час пресконференції з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар, відповідаючи на запитання, що має статися, аби Україна вирішила почати мирні переговори.

 «Це дипломатичний шлях, над яким ми працюємо», - наголосив глава держави.

Зеленський згадав Саміт миру і наголосив, що Київ з партнерами працює над трьома детальними планами: енергетика, продовольча безпека і обміни полонених та повернення дітей. З його слів, «це буде найближчим часом».

«Усі інші пунти Формули миру ми також розробимо і підготуємо сукупний план, який буде на столі перед усіма нашими партнерами», - заявив глава держави.

Зеленський наголосив, що Україна збільшує виробництво дронів, засобів радіоелетронної боротьби та артилерії, аби «бути сильними на полі бою».

«Якщо ви слабкі - це не через те, що хтось хоче воювати. Ми й не хотіли від самого початку. Зараз ніхто не хоче. Ми хочемо якраз миру. Але, ми повинні бути сильними, а тому розвиваємо наше виробництво, щоб бути сильними», - зауважив президент. 

Український лідер також наголосив, що москва не розуміє нічого - окрім сили.

Читайте також: Зеленський заявив, що Україна не хоче, аби ця війна тривала роками

«Це дві паралельні речі: бути сильними на полі бою і розробити зрозумілий план, детальний план, і він буде готовий у цьому році», - каже Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк