Зеленський зробив важливий анонс стосовно протистояння терору

Він наголосив, що терор відкрив уже занадто багато фронтів проти людства

Сьогодні президент мав розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Глава держави висловив співчуття через численні втрати від удару бойовиків. Своєю чергою прем’єр-міністр Ізраїлю поінформував про ситуацію станом на зараз. Про це Володимир Зеленський розповів у своєму відеозверненні.

«Між українським Посольством та поліцією Ізраїлю є вся необхідна співпраця для з’ясування деталей про українців, які опинилися в районах бойових дій та обстрілів. На жаль, підтвердилася загибель двох громадян України. Мої співчуття рідним і близьким», – зазначив Зеленський.

Також він заявив, що наступного тижня Україна разом з партнерами працюватиме заради єдності світу в протистоянні терору. 

«Дуже важливо, щоб увесь світ - увесь - не залишився осторонь того, що сталося зараз, та реагував максимально принципово. Багатьох уразила зухвалість терористичного нападу. Зухвалість і ретельна підготовленість. Якщо терористи можуть собі це дозволити, значить, це загроза далеко не одній країні. І наступного тижня будемо працювати – разом із нашими партнерами - заради єдності світу в протистоянні терору», - заявив глава держави.

За його словами, вже заплановані різні міжнародні заходи, і українська позиція звучатиме, як завжди, на користь єдності та спільних дій.

Зеленський наголосив, що терор відкрив уже занадто багато фронтів проти людства. 

Читайте також: в Ізраїлі загинули двоє громадян України.

«Війна проти України. Війна на Близькому Сході. Жахливі дестабілізації в Африці. Постійне намагання спровокувати кризу на продовольчому ринку світу. Бути сильним у таких умовах – це протистояти терору. Недостатньо бути великою країною. Недостатньо бути багатою країною. Недостатньо мати амбіції. Бути сильним – це допомагати захищати людей і життя від будь-яких проявів терору. І саме це. Допомагати», - сказав президент.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також