Зеленський зустрівся з Папою Римським вперше з початку повномасштабної війни: деталі

Глава держави прибув до Ватикану

Глава держави Володимир Зеленський у суботу, 13 травня, прибув до Ватикану на приватну аудієнцію з Папою Франциском. Його зустріли в Апостольському палаці. Це їхня перша зустріч з моменту повномасштабного вторгнення росіян в Україну.

У своєму Telegram-каналі Зеленський подякував Папі за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. 

«Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому. Крім цього, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором», - зазначив він.

Також президент розповів й про формулу миру, яку Україна вважає єдиним дієвим алгоритмом досягнення справедливого миру. Він запропонував Ватикану приєднатися до реалізації цієї формули.  

Як пише Vatican News з посиланням на прес-службу Святого Престолу, український лідер та понтифік розмовляли про гуманітарну та політичну ситуацію в Україні в умовах війни.

Папа Римський запевнив у своїх постійних молитвах за Україну. Обоє погодилися щодо необхідності й надалі здійснювати гуманітарні зусилля на підтримку населення.  

Також інформують, що розмова Папи Франциска з Володимиром Зеленським завершилася обміном подарунками. 

Фото зі соцмереж

Понтифік подарував бронзову скульптуру оливкової гілки – символ миру, збірку «Енцикліка про мир в Україні», до якої увійшли всі виступи Папи Франциска на тему війни в Україні, сказані протягом перших дев’яти місяців повномасштабної російської агресії.

Президент подарував Святішому Отцеві картину «Втрата, 2022-58» українського митця Олексія Ревіки, присвячену загибелі дітей внаслідок війни, та композицію «Неопалима» Юрія Вакуленка, що зображує ікону Матері Божої у вогні, вирізблено на пластині бронежилета.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк