Зеленський повідомив, що під час спільних військових навчань Росії та Білорусі відпрацьовується захоплення Києва, Одеси, Харкова

630-360-1600170736-325
630-360-1600170736-325

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час спільних військових навчань Росії та Білорусі «Захід–2021» відпрацьовуються варіанти можливого захоплення Києва, Одеси, Харкова.


Як повідомляє Офіс президента, про це він розповів у спільному інтерв’ю іноземним журналістам.


«Якщо повертатися до Росії, вони говорять: «Ми тут до чого? Ви розмовляйте з цими товаришами з «ДНР/ЛНР». Тоді питання: а «Захід–2021» (спільні військові навчання Росії та Білорусі «Захід–2021»), навчання, які ви поводите — не «ЛДНР», не ОРДЛО, це ж ви (Росія, — ред.) проводите. Тоді скажіть мені, а чому тут — за тією інформацією, яку ми отримуємо — відпрацьовуються варіанти можливого захоплення Києва, Одеси, Харкова? Просто дивуєшся, як можна ось так казати одне, а робити інше», — заявив глава держави.


Відповідаючи на запитання «Чи не очікуєте якусь ескалацію найближчим часом? І коли?», Володимир Зеленський  відповів: «На превеликий жаль, ми повинні очікувати ускладнення й бути готовими до них щодня. Але я не вважаю, що це буде. Імовірність провокацій є, зокрема, в середині вересня, коли буде «Захід–2021». І все ж я вважаю, що в повномасштабній війні Російська Федерація не зацікавлена».

varta1.com.ua: Новини