Зеленський застосував санкції проти каналів "ZIK", "112", "NewsOne" - реакція Порошенка

1612344096_601a67fd85322-01-02-21-zo2
1612344096_601a67fd85322-01-02-21-zo2


Експрезидент України Петро Порошенко підтримав рішення чинної влади з приводу накладання санкцій на телеканали під власністю Віктора Медведчука. Про це Порошенко написав на своїй сторінці у «Facebook».

«Канали групи Медведчука стали відвертим знаряддям російської інформаційної війни проти України. І у цій війні Україна має право і повинна захищатися, використовуючи для цього всі наявні інструменти. Свого часу я прийняв рішення заборонити в Україні російські телеканали та соціальні мережі, і був за це нещадно критикований. Але життя за ці роки довело правильність та ефективність того кроку. »ВКонтакте« та »Однокласники«, рівно як і російські телеканали перестали бути значущим каналом поширення дезінформації в Україні», — написав Порошенко.



За словами Порошенка, його команда хотіла зробити такий же крок ще у жовтні 2018 року. Однак, через тодішні вибори постанову не реалізували. Мовляв, тоді закриття каналів ставило під загрозу визнання виборів чесними та прозорими.


Також Порошенко наголосив, що у передвиборчих перегонах такі телеканали, як «ZIK», «112», «NewsOne» підтримували саме Зеленського.

«Відповідь тим, хто всю ніч по команді Банкової волав «а чому ж це рішення не прийняв Порошенко. Тому що Порошенко навіть при розв’язанні складних політичних проблем дотримувався норм права, а воно прямо забороняє санкції проти українських фізичних та юридичних осіб, крім як за причетність до фінансування тероризму», — додав п’ятий президент України.


Компанія Порошенка підтримує рішення РНБО як таке, що направлене на захист України.



varta1.com.ua: Новини