Зеленський зустрівся з шахтарями на Львівщині: про що говорив

234
234

Сьогодні, 6 лютого, президент України Володимир Зеленський відвідав шахту «Межирічанська» державного підприємства «Львіввугілля» у Червонограді. Глава Держави відповів на найболючіші питання шахтарів, зокрема, щодо заборгованості по заробітній платі.

Спідкування президента з шахтарями «Межирічанської» відбувалося просто перед будівлею шахти.

Працівники шахти поскаржилися на великі борги із зарплати та жахливі умови праці, яка належно не оплачується.

«Наші шахтарі голодні і холодні. Ви би бачили, в яких умовах вони працюють. У воді чорні, а приїжджають голодні і не мають чим сім'ю годувати. Але вугілля в нас купують, фірми засновуються, не банкрутують. Вони наживаються на тому вугіллі, а шахтарям не платять зарплати. Візьміть та розберіться, чому так є?» — сказала одна з працівниць шахти.

«Ми знаємо, що сьогодні перед шахтарями (Львівщини, — ред.) 22 млн гривень заборгованості. Ми будемо її закривати. Перше, що я хочу, щоб ми почали із заборогованості цій шахті (»Львіввугілля«, — ред.)», — відповів президент.

Зеленський наголосив, що до кінця лютого зарплатна заборгованість перед шахтарями Львівщини буде закрита.

«По-друге, всі чутки, що завтра закриється шахта, виженуть шахтарів... У нас є в цілому проблема. У нас більше 50 шахт, у нас 67 тисяч людей працює, з яких 37 тисяч — на державних шахтах. З сім’ями — це 200 тисяч. Ніхто нікуди не викидає», — сказав Зеленський.

Крім того, 25 лютого Глава Держави прийде на Нараду шахтарів, де будуть обговорюватися проблеми галузі. До цього моменту заборгованість буде погашено повністю або частково.

[embed]https://www.facebook.com/president.gov.ua/videos/2628134137416019/[/embed]

varta1.com.ua: Новини