Зеленський уточнив, які дії росії стануть кроком до мирних переговорів

Сигнал того, що Росія може бути готова припинити війну

Президент України Володимир Зеленський заявив, що припинення Росією ударів по українських енергетичних об’єктах і вантажних кораблях може відкрити шлях до переговорів про припинення війни. Про це він сказав на пресконференції у Києві 21 жовтня, цитує Financial Times.

"Коли йдеться про енергетику та свободу судноплавства, отримання результату за цими пунктами було б сигналом того, що Росія може бути готова припинити війну", — сказав президент.

Він додав, що якби Москва і Київ домовилися припинити удари по своїх енергетичних інфраструктурах, це було б значним кроком до деескалації конфлікту. Зеленський говорив про це у світлі атак українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи.

"Ми побачили під час першого саміту миру, що може бути прийняте рішення щодо енергетичної безпеки. Іншими словами: ми не атакуємо їхні енергетичні інфраструктури, вони не атакують нашу. Чи може це призвести до завершення гарячої фази війни? Я думаю, що так", — додав Зеленський.

Президент сказав, готовність Росії до переговорів насамперед залежить від результатів виборів у США, він очікує "більш позитивної реакції" від голосування в США.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також