Зеленський заявив, що телемарафон показує правду

Телемарафон не означає припинення існування телеканалів

Президент України Володимир Зеленський прокоментував необхідність телемарафону "Єдині новини" у боротьбі проти російської дезінформації. Про це він сказав у інтерв'ю The New Yorker.

"Правда в тому, що журналісти об'єдналися, тому що в перші дні війни, коли люди боялися повної окупації країни, ніхто не знав, що робити. Одні люди втекли в один бік, правоохоронці - в інший", – сказав Зеленський.

Він додав, об'єднання шести каналів допомогло боротися з неправдивою інформацією та забезпечити доступ українців до достовірних новин.

"Телемарафон став ресурсом для людей, які, скажімо, не мають електрики або бачать безпілотники, що літають над головою. Було багато періодів, коли навколо була всіляка дезінформація, а телемарафон надає правду", – додав президент.

Зеленський сказав, що телемарафон не означає припинення існування телеканалів. Вони зберігають свою незалежність та свободу транслювати власний контент. Також він запевнив, що канали можуть вільно показувати те, що вони хочуть.

"Я хочу пояснити, що те, що новинні відділи цих телеканалів об'єдналися, не означає, що самі канали знищені. Вони існують, так само як і раніше. Вони зберегли свої місця в сітці мовлення. Вони вільні показувати те, що хочуть", – резюмував президент.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також