Зеленський зустрівся з Трампом у Нью-Йорку

Зустріч була малоймовірною

Президент Володимир Зеленський зустрівся із Дональдом Трампом. Перед початком зустрічі обидва зробили короткі заяви для преси.

Зокрема Зеленський подякував Трампу за цю зустріч повідомив, що хоче обговорити з ним необхідність припинення війни і шляхи до цього.

Президент України наголосив, що ухвалити певні рішення потрібно вже зараз.

"Але ми розуміємо, що до листопада ми не можемо зупинити Путіна. Ми намагаємося на полі бою завдяки нашим героїчним солдатам. Але ми розуміємо, що після листопада ми повинні ухвалити рішення і ми сподіваємося, що міць Сполучених Штатів буде дуже сильною, і ми розраховуємо на це. Саме тому я вирішив зустрітися з обома кандидатами, з усією повагою", - сказав Зеленський.

Своєю чергою Трамп заявив, що у "певний момент" війна в Україні повинна закінчитися.

"Ця країна пройшла через таке пекло, якого не було в жодній країні, не було ніде. Ніхто ніколи не бачив нічого подібного. Це жахлива ситуація", - сказав він.

Трамп запевнив, що у нього були "чудові стосунки" із Зеленським. На доказ цього він пригадав невдалу спробу свого імпічменту у 2019 році, затіяну демократами. 

Читайте також: У Нацбанку озвучили прогноз, чи вплине зростання податків на ціни в Україні

"Одна з причин, через яку ми так легко перемогли, полягає в тому, що коли президента [Зеленського] запитали, він сказав, що президент Трамп не зробив абсолютно нічого поганого. Він сказав це голосно та чітко, і на цьому містифікація померла. Це було дуже благородно", - сказав Трамп.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі