Згорів заміський будинок затриманого раніше бізнесмена Ігоря Мазепи (ФОТО)

Це сталося в селі Картовецьке Чернігівської області.

Фото: Ігор Олександрович Мазепа, wikipedia

Сьогодні вночі 22 січня згорів заміський будинок Ігоря Мазепи, що затриманий за підозрою в махінаціях із землям Київської ГЕС. Про це повідомляє LB.ua посилаючись на власні джерела

Пожежа сталося в селі Картовецьке Чернігівської області. 

Будинок був обладнаний системами спостереження, тому наразі причини пожежі встановлюються.

За попередніми даними, постраждалих немає.

У виданні опублікували фото пожежі:

Хто такий Ігор Мазепа і в чому його підозрюють

Кілька днів тому, 18 січня на об'єктах Cocorde Capital, власником якої є Ігор Мазепа почалися обшуки. У компанії стверджують, що слідчі дії відбувалися без ухвали суду, в бізнес-центрі вибили двері. «Забирають усі документи, що не стосуються справи, а пов'язані з усіма напрямами бізнес-активності Ігоря Мазепи. Вилучено особисті речі співробітників, які працюють в інших проєктах», – йшлося в коментарі Concorde Capital.

Самого Ігоря Мазепу того ж дня затримали на україно-польському кордоні, на переході Шегині. Компанія заявила, що він раніше часто виїжджав за кордон у робочих і волонтерських справах, а про нинішній виїзд повідомив слідчих і правоохоронні органи, оскільки нібито мав відвідати Всесвітній економічний форум у Давосі.

Окрім Мазепи і його брата затримали тоді ще двох учасників схеми. За даними слідства, засновник інвестиційної компанії, його брат та інші учасники злочинної організації, використовуючи корупційні зв’язки у державних органах, незаконно заволоділи землями водного фонду, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. Ігор Мазепа і його брат Юрій та ще декілька людей отримали підозри в заволодінні землями Київської ГЕС у 7 гектарів на суму 7 млн гривень. Також слідчі хочуть довести, що Мазепа намагався заволодіти 300 га землі вартістю понад 1 млрд гривень.

Читайте також: на Львівщині на кордоні з Польщею затримали українського бізнесмена Ігоря Мазепу

Для довідки: Ігор Олександрович Мазепа – український бізнесмен та громадський діяч. Є засновником та генеральним директором інвестиційної компанії Concorde Capital. Ігор Мазепа входив до складу наглядової ради ПАТ «Укрсоцбанк» з 10 листопада 2016 року по 14 серпня 2018 року. Мазепа є інвестором у мережу клінік «Добробут», котеджне містечко Goodlife Park (саме воно розташоване поблизу ГЕС) і комплексу Shelest, у магазин MakeUp, бурштиновий бізнес і криворізький цементний завод.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена