«Жахливі умови»: евакуйовані мешканці Донбасу обурені умовами в РФ

Місця у пунктах тимчасового перебування закінчилися

Біженці з Донецької народної республіки, які евакуюються з території ДНР за рішенням влади, розповіли, що на кордоні з Росією у Ростовській області утворилися величезні затори з автомобілів. Про це пише «znak.com».

Однак, місця у пунктах тимчасового перебування закінчилися, їжі, туалетів, зв’язку з рідними та можливості повернутися назад у них немає. 

У селище Червоний Десант, де знаходиться багато дитячих таборів та санаторіїв, куди планувалося селити біженців із ДНР та ЛНР, учора і сьогодні прибуло близько 30 автобусів з 1 тисячею осіб.  

Дівчата Христина та Наталя, які приїхали до Росії на особистому транспорті з дітьми, розповіли, що простояли на кордоні з 18:00 год п’ятниці до 08:00 год суботи. На кордоні з Ростовською областю утворився затор у 20 км. Виїжджали вони під виття сирен, їхні чоловіки залишилися вдома. 

Однак, зараз дівчата не знають, що робити далі. Їм невідомо, чи в дитячі табори пускають, тих, хто приїхав на особистому транспорті. 

Серед біженців дуже багато матерів із немовлятами, яким не надали ні їжі, ні можливості сходити в туалет, ні теплих приміщень. «Якщо тут замерзнемо на смерть, хто за це відповідатиме?» — кажуть вони.

Роздратування у біженців викликає те, що їх масово вивезли вночі під завивання сирен, а тепер кордон на в’їзд у ДНР закрили. 

Люди не мають їжі, туалети відсутні, а дитячий табір «Котлобудівник» вже не приймає людей.

Чиновники кажуть, що місць у дитячих таборах та санаторіях для біженців уже немає.

Нагадаємо, Пушилін оголосив масову евакуацію мешканців ОРДЛО.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також