Жданов повідомив, чи є зараз загроза з білорусі для Львівщини

Експерт зауважив, що зараз небезпеки не має

Для Львівської області, наразі, загрози нападу з білорусі немає, оскільки місто знаходиться в другому ешелоні. Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов в ефірі «24 каналу».

“Є Рівненська область на півночі, і Волинська область. Тобто Львів не на передовій. Але я скажу так, що на сьогоднішній день, враховуючи ситуацію навколо України, потрібно бути готовим: укомплектувати територіальну оборону, озброїти, навчити, екіпірувати її, щоб вона була готова”, — сказав Жданов.

Однак, варто заготовити інженерні споруди, бути в готовності розвезти по місцях всі необхідні матеріали для того, щоб підняти блокпости за лічені години.

“Так, треба готуватися. На жаль, ми тепер країна, яка фактично знаходиться в стані війни. І веде активні бойові дії з ворогом”, — сказав він.

Експерт не бачить загострення ситуації із білоруссю.

“Лукашенко робить паралельно два процеси: з одного боку він виконує роботи щодо підготовки збройних сил до війни, але не в повному обсязі. От навіть військовозобов’язаних він не мобілізовує. Просто повідомляє їх повістками, і вони повинні прийти, й відмітитись, але вони не будуть мобілізовані. А з іншого боку він віддає військову техніку і боєприпаси РФ. Ніхто не віддає боєприпаси на передодні початку бойових дій”, — повідомив військовий експерт.

За даними Жданова, ситуація залишається більш менш стабільною. 

Нагадаємо, лукашенко заявив, що участь білорусі у «спецоперації» визначена давно.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також