Жданов пояснив, чому лукашенко боїться вводити війська в Україну

Білоруські війська перейдуть до РФ

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому олександр лукашенко не віддає наказ залучити армію білорусі до війни в Україні. Про це він повідомив у ефірі телемарафону.

Жданов повідомив, як тільки такий наказ буде відданий, білоруські війська підкоряться генштабу РФ і стануть частиною збройних сил «Союзної держави».

«У січні ці навчання «Союзна рішучість» відпрацювали питання об’єднання сил безпеки «Союзної держави». Так звучала мета навчань. На сьогоднішній день фактично залишилася одна така невелика процедура — щоб тільки Лукашенко віддав наказ на застосування своїх збройних сил. Вони автоматично стають у підпорядкування генерального штабу Російської Федерації і будуть вже, як єдині збройні сили «Союзної держави». Тому лукашенко боїться відірвати від себе хоч маленьку частину», — заявив Жданов.

Лукашенко всіляко уникає такого розвитку подій, оскільки армія для нього зараз — це «єдина ніжка того стільця, на якому він сидить, яка ще не підпиляна»: «Він погоджується віддати боєприпаси, погоджується віддати техніку з довгострокового зберігання, але армію він тримає».

Нагадаємо, лукашенко заявив, що участь білорусі у «спецоперації» визначена давно.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також