Жертви ДТП, грабіжників та свідки вбивства: на Львівщині громадяни викликають поліцію і медиків на вигадані злочини

Від початку року до поліції надійшло 1217 неправдивих повідомлень

Фото ілюстративне Джерело: Погляд

Від початку року до поліції Львівщини надійшло 1217 неправдивих повідомлень від громадян про вбивства, розбої, пограбування, крадіжки, незаконні заволодіння транспортними засобами та інші вигадані правопорушення.

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, найчастіше телефонують дорослі, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, або неповнолітні – з метою розваги.

За вказаний період притягнуто до відповідальності 1217 правопорушників, які здійснили завідомо неправдивий виклик поліції, швидкої медичної допомоги або рятувальників.

Так, до поліції надійшло повідомлення від 60-річного стриянина про те, що внаслідок наїзду автомобіля він отримав тілесні ушкодження. Як встановили правоохоронці, які прибули на місце події, чоловік надав неправдиве повідомлення, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Також до поліції звернулася 40-річна мешканка Золочівського району, яка повідомила, що її пограбували на залізничному вокзалі у Львові. Коли поліцейські прибули на місце події, злочин не підтвердився.

Крім того, 43-річний мешканець одного з сіл Львівського району звернувся до поліції з повідомленням про те, що невідомий проник до його помешкання та скоїв крадіжку. На місці події правоохоронці встановили, що чоловік здійснив завідомо неправдивий виклик, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

На порушників складено адміністративні протоколи за ст.183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: у Львові надійшло повідомлення про масове замінування.

«Поліцейські Львівщини вкотре застерігають: не здійснюйте неправдивий виклик спецслужб - поліції, швидкої медичної допомоги або рятувальників. Адже працівники екстрених служб витрачають час, виїжджаючи на хибний виклик, тоді як в цей момент хтось дійсно може потребувати допомоги», зазначається у повідомленні.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий