Житель Львівщини у суді скасував заборону в перетині кордону

Суд задовольнив позов чоловіка

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов багатодітного батька, якому прикордонники заборонили виїхати за кордон. Про це пише zaxid.net з посиланням на рішеня суду.

Чоловік звернувся до суду, щоб скасувати відмову в перетині кордону львівськими прикордонниками.

17 січня він намагався перетину кордон з Польщею у пункті пропуску «Краківець», але прикордонники не випустили його за кордон. Офіційна причина – «відсутність документів, що підтверджують підстави для виїзду за кордон в період дії на території України воєнного стан».

Чоловік не погодився із забороною та звернувся до суду, щоб її скасувати. Позивач розповів, що є багатодітним батьком, оскільки має трьох дітей та надав прикордонникам усі необхідні документи, зокрема тимчасове посвідчення військовозобов’язаного – остання звірка даних у ТЦК була у січні 2024 року. 

Раніше у Мінекономіки розповіли, які зміни очікуються стосовно бронювання працівників

Суддя Андрій Гулик, який дослідив усі надані матеріали та позиції сторін. Суддя вважає, що прикордонник протиправно відмовив позивачу в перетині кордону, зокрема не вказано, яких ще документів не надав багатодітний батько, щоб виїхати до Польщі. Рішення про відмову в перетині кордону скасували.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт