Житель Львівщини намагався за 4000 доларів виїхати до Польщі

Його затримано

35-річний мешканець Львівщини намагався надати неправомірну вигоду працівнику прикордонного загону за його сприяння у незаконному перетині кордону України у напрямку Польщі. Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У  листопаді 2023 року фігурант взяв шлюб із жінкою, яка має ІІ групу інвалідності. Після одруження, маючи нібито законні підстави для виїзду за кордон, чоловік кілька разів намагався залишити територію України. Зважаючи на призовний вік чоловіка та нещодавню дату укладення шлюбу, прикордонники у ході стандартної перевірки на пункті пропуску запідозрили фігуранта у фіктивності наданих документів.

Тому, чоловік запропонував прикордоннику 4 000 доларів для безперешкодного перетину кордону.

У вівторок, 12 березня правоохоронці затримали фігуранта на території одного із пропускних пунктів у Львівській області одразу після передачі прикордоннику 2 000 доларів — частини хабаря.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: на Львівщині водійка електромобіля збила неповнолітню дівчину-пішохода

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт