Житель Тернополя, який виправдовував війну, сяде на три роки за грати

Вважає себе «громадянином УРСР» і поширював відео покійного зрадника Киви

фото ілюстративне з відкритих джерел

Тернопільський міськрайонний суд визнав винним чоловіка у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 29 березня.

У березні 2022 року обвинувачений поширював у Facebook проросійські відеоролику. 

На одному відео люди кажуть про виїзд із Маріуполя завдяки російській армії та висловлюють ненависть до України, начебто українська армія їм не допомогла та стріляла. В іншому відео покійний зрадник Ілля Кива розповідав про численні втрати ЗСУ, знищення баз з боєкомплектами, оточення Донбасу, відсутність допомоги і як наслідок гарантовану капітуляцію.

У квітні-травні 2023 року обвинувачений розмістив на своїй сторінці світлину з текстом «Влада чітко дає зрозуміти, що народу як єдиного носія і джерела влади в Україні для неї не існує!!» та відео з зображенням керівників держави й написами «Хто розмінував Чонгар?» і «Бойові Кроти росії», а також картинку з текстом «Смысл лживих сирен, держать людей в тревоге и страхе, не более!».

Чоловік у суді винним себе не визнав. Він заявив, що вважає себе не громадянином України, а людиною з правами громадянина УРСР, бо там народився.

Підсудний нібито не памʼятає, чи поширював такі публікації у себе на сторінці та припускає, що це міг зробити хтось інший. Водночас він сказав, що перше відео видалив зі своєї сторінки.  Щодо другого, то, на його думку, Кива сказав правду, що немає чим обороняти країну через зрадників, які підпалили військові склади. При цьому підкреслив, що він сам є пацифістом і нічого кримінального не вчиняв.

Як свідок у суді виступила жінка, яка знає цього чоловіка 6 років. Вона підтвердила, що в розмовах із нею він також говорив, що не є громадянином України, а тільки громадянином УРСР.

Суд призначив 3 роки тюремного покарання. Набрання вироком законної сили він чекатиме під вартою.

Читайте також: поліція повідомила про підозру жінкам, які перекривали трасу на Закарпатті протестуючи проти «мобілізації та ТЦК».

Раніше чоловіка вже засуджували до 2 років обмеження волі за опір представнику поліції. Мова про події 2021 року. Тоді він заважав патрульним складати протокол за нетверезе кермування на свого знайомого та двічі проігнорував вимогу поліцейських предʼявити документи. Коли його затримали та застосували кайданки, чоловік ударив одного з поліцейських по голові та в груди.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий