Мешканка Харкова покалічилася під час спуску тюбінговою трасою

Жінка впала в кому

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Розпочато кримінальне провадження за фактом травмування жінки на харківському гірськолижному курорті.

Як повідомляє прокуратура Харківської області, Київська окружна прокуратура м. Харкова здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпечної експлуатації споруд (ч. 2 ст. 275 КК України).

16 січня 2022 року жінка відпочивала на території гірськолижного курорту «Харківська Швейцарія». Під час тюбінгового катання з гори, у зв’язку із нерозчищеною сніговою трасою тюба перекинулася і жінка отримала тілесні ушкодження та втратила свідомість. На вимогу свідків зупинити роботу траси, на якій перебувала потерпіла, співробітники гірськолижного курорту жодним чином не відреагували. Через це на неї наїхав чоловік, який також спускався на тюбі з гори.

Співробітники невідкладної медичної допомоги доставили потерпілу до КНП «Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова» Харківської міської ради. Наразі, жінка перебуває у комі.

«До правоохоронців жодних повідомлень про тілесні ушкодження потерпілої не надходило, що може свідчити про приховування кримінального правопорушення», — зазначається у повідомленні.

Як пише «УНІАН», за словами сестри травмованої, Тетяни Іщенко, все сталося вдень у неділю, 16 січня. Надія з сином спускалися з гори, вилетіли, й тюба перекинулася.

Люди підбігли, щоб надати допомогу, почали кричати, вимагати зупинити катання і не пускати нікого на трасу, проте працівники продовжили видавати спорядження відвідувачам. У той момент з гори на великій швидкості з’їхав чоловік і врізався в Надію.

Тетяна каже, що після удару її сестру не можна було чіпати й слід було максимально зберігати у спокої. Працівники комплексу довго не приходили, а коли прийшли, спробували посадити Надію, підняти й навіть тягли її. При цьому медики на місці, як стверджується, не чергували.

«Траса не підготовлена, техніки безпеки немає, загороджувальні сітки відсутні, персонал не інструктований, лікаря і медичної допомоги теж немає», — стверджує сестра постраждалої.

Зазначається, що через затори у вихідний день швидка допомога дісталася місця події лише через дві години.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також