Жителька Львівщини сяде за грати на п’ять років за любов до путіна

Жителька Самбірщини називала українців фашистами, з якими необхідно боротися

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Кіберфахівці та слідчі Служби безпеки України зібрали масив доказової бази щодо протиправної діяльності кремлівської поціновувачки. Її засуджено до 5 років позбавлення волі – вирок набрав законної сили, повідомляє управління СБУ у Львівській області.

Зловмисницею є мешканка Самбірщини, яка раніше викладала іноземну мову в одному з навчальних закладів регіону. Жінка тривалий час вела російську пропаганду використовуючи заборонену соцмережу «Одноклассники».

З початком повномасштабного вторгнення дискредитувала ЗСУ, здійснювала антиукраїнські дописи та підтримувала злочинні дії окупантів. Поширювала вона й дискримінаційні матеріали, які розпалювали міжнаціональну ворожнечу та принижували національну честь і гідність.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисниці, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Відбуватиме покарання за трьома статтями ККУ: ст. 436 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч.2 ч.3 ст. 436-2 (публічні заклики до розв’язання війни або воєнного конфлікту); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Як  інформує прокуратура Львівської області, у своїх дописах жінка називала українців фашистами, з якими необхідно боротися. У розповсюдженому контенті пенсіонерка виправдовувала злочинні дії окупантів, визнавала правомірним збройне вторгнення рф та окупацію Криму.

Окрім того, фігурантка публікувала зображення президента та військових рф, їх символіку воєнного вторгнення – літери виконані в кольорах георгіївської стрічки, прапор окупантів.

Читайте також: сина колишнього СБУшника судять за пропагування створення «Львівської народної республіки».

Також, жінка поширювала дописи, в яких співчувала втратам збройних сил росії та виражала вдячність за несення служби.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий