Жителька Миколаївщини організувала банду, яка на заході України труїла людей смертельно небезпечними препаратами (ФОТО)

Підсипали отруйну речовину у їжу або напої

Фото: НПУ

У Хмельницькому засудили членів злочинної групи, які з метою заволодіння майном труїли людей смертельно небезпечними препаратами.

Як повідомляє Нацполіція Хмельницької області, організаторкою групи була 28-річна жителька Миколаївської області, яка видавала себе сестрою 35-річного та 36-річного посібників. Разом вони їздили Україною на орендованих автівках і реалізовували одну і ту ж злочинну схему. У Хмельницькому через їхні дії 29-річна жінка померла, а її 37-річну подругу ледь врятували лікарі.

Спочатку організаторка групи втягнула у злочинну діяльність свого товариша з Луганщини, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за пограбування та шахрайства. Разом парочка отруїла трьох дівчат з Донеччини, підсипавши їм у шаурму небезпечний препарат та викравши ювелірні прикраси і гроші. Тоді потерпілі кілька днів провели у реанімації.

Згодом зловмисниця долучила до кримінальних оборудок ще одного знайомого — мешканця Запоріжжя, який перебував у скрутному матеріальному становищі. Раніше до кримінальної відповідальності він не притягувався.

Разом трійця винаймала в автопрокатах автомобілі і роз‘їжджала Україною, вишукуючи чергових жертв на курортах, базах відпочинку та розважальних закладах. Зазвичай організаторка представлялася сестрою чоловіків і пильно стежила за реалізацією злочинів. Хлопці знайомились з потенційними жертвами та, втершись у довіру, підсипали їм отруйну речовину у їжу або напої. Коли потерпілі втрачали свідомість, — грабували їх.

«Працюючи» у Хмельницькому, зловмисники не розрахували дозу смертельно небезпечного препарату, який додали у каву двом хмельничанкам, познайомившись з ними у нічному клубі. Одна з жінок, 29-річна мешканка обласного центру, померла від отруєння прямо на вулиці, а її 37-річну подругу тоді ледве врятували лікарі. Експертиза показала, що смерть потерпілої наступила від отруєння антипсихотичним препаратом азалептином.

Майже півроку оперативники та слідчі буквально по малесеньких фрагментах збирали та складали в єдину картину злочину інформацію, яка дозволила вийти на слід підозрюваних осіб. Правоохоронцям довелося об’їхати кілька областей, збираючи докази вини зловмисників. До справи долучилися колеги-поліцейські з інших обласних управлінь поліції.

Нещодавно суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав трьох членів організованої групи винними за ч. 2, 3, 4 ст. 187 (Розбійний напад), ч. 3 ст. 28, ч. 2, 3 ст. 15, п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство та замах на умисне вбивство) ККУ.

Жінку та одного з її поплічників засудили до 14 років ув’язнення. Ще одного члена злочинної групи — до 10,5 років. Усіх — з конфіскацією майна.

Фото: НПУ

Як повідомлялося, на Львівщині затримали банду злочинців, які під виглядом добробату викрадали і катували людей.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий