Жителька Рівненщини народила в авто 11-ту дитину

Пологи були стрімкими

Фото умовне

Вчора, 13 січня жінка народила 11-ту дитину в авто по дорозі до лікарні. Про це повідомив Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги на сторінці у Facebook

На лінію «103»  надійшов виклик о 3:34 від 40-річної жительки одного з сіл Вараського району. Вона повідомила, що у неї стрімкі пологи і народжує дитину в автомобілі по дорозі до лікарні, яка розташована в смт. Зарічне.

«Фельдшерська бригада Зарічненської підстанції у складі фельдшера Віталія Влада, Олени Гаврилович та водія Сергія Курадовця негайно вирушила до пацієнтки. Через 9 хв медики прибули до автомобіля на трасі, у якому були породілля, її чоловік та новонароджена дівчинка», - йдеться у повідомленні.

Бригада медики одразу ж оглянула пацієнтку, перерізала пуповину. Породілля почувалася добре. Показники гемодинаміки були в межах норми, жінка скарг не висловлювала.

Медики провели первинний догляд та оцінку стану немовляти: новонароджена дівчинка була у задовільному стані. Вдома на малечу чекають її 9 братів та 1 сестричка.

Пацієнтка повідомила, що відчувши «ниючу біль в животі» одразу з чоловіком вирушили до медичного закладу, де вона перебувала на обліку. Однак, пологи виявилися стрімкими. За словами жінки, відповідно до визначеного медиками терміну, народжувати вона повинна була саме 13 січня. Так і сталося.

Читайте також: на Рівненщині жінка народила 18-ту дитину (ФОТО)

Зазначено, що після надання медичної допомоги породіллі та новонародженій відповідно до протоколів, бригада «екстренки» госпіталізувала жінку до пологового відділення Зарічненської багатопрофільної лікарні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також