Мешканка Волині пішла захищати Україну разом з двома синами (ФОТО)

На господарці залишили батька

Волинянка Марія понад три роки служить кухарем в одній з військових частин НГУ. З початком повномасштабної війни сини жінки Дмитро та Михайло теж стали військовими. І тепер родиною вони захищають Батьківщину.

Як повідомляє Національна гвардія України, до того як стати військовою, Марія 20 років працювала кухарем у школі-інтернаті. Нині, жартуючи каже, готує для дорослих дітей.

Старший син Марії Дмитро до війни 5 років був тренером із кіокушинкай карате. Прикладом брата надихнувся і молодший Михайло. Обоє заснували свій власний спортивний клуб, де навчали дітей. Але у лютому відклали улюблену справу і стали військовими.

«У нас були підписані контракти в резерві частини, де служить мама. 24 лютого зібралися і пішли туди. От і служимо тепер родиною. Мама каже, що від нас нікуди. Куди ми, туди й вона за нами», — розповідає Дмитро.

Тут, у частині, хлопці взяли до рук автомати. Вчилися бойовій підготовці, тактиці. За день доводилося долати десятки кілометрів. І це давалося не важко, адже прийшли вони фізично загартовані.

Попри важку ситуацію в країні, у цій родині максимально підтримують один одного телефонними дзвінками, добрим словом. Батько знімає відео і показує город, домашніх улюбленців, розказує «сільські новини» та як проходять будні. І чекають, як після нашої перемоги зможуть нарешті зібратися усією родиною.

«Поз’їжджаємося усі, покличемо рідню і відсвяткуємо. У нас є кабанчик, тато відгодовує його, береже до нашого переможного повернення», — впевнений Михайло.

Фото: НГУ

Як повідомлялося, десантник 80-ї ОДШБр захищає Україну разом з трьома рідними братами і двома племінниками.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також