Мешканцям Бєлгородської області росії обмежують продаж алкоголю

«Щоб знизити соціальну напруженість у період проведення спеціальної військової операції»

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У прикордонних районах Бєлгородської області мають намір обмежити продаж алкоголю, повідомляє «fonar.tv».

Зміни торкнуться дев’яти муніципалітетів та 77 тисяч мешканців регіону.

На сайті міністерства економрозвитку та промисловості Бєлгородської області з’явилися документи про обмеження продажу спиртного у деяких прикордонних населених пунктах регіону. Тут опубліковано проект закону, що обмежує продаж алкоголю на прикордонних територіях регіону, де мешкає понад 77 тисяч білгородців.

Його суть полягає в тому, що реалізацію спиртного хочуть заборонити не з 22:00, як це прийнято зараз, а з 20:00 на територіях, які розташовані близько до кордону з Україною. Таким чином, зміни торкнуться низки населених пунктів у Бєлгородському, Борисівському, Вейделівському, Волоконівському, Краснояружському, Ровенському районах, а також у Грайворонському, Шебекінському та Валуйському міських округах. За порушення часу роздрібного продажу алкоголю буде передбачено адміністративну відповідальність.

У записці пояснення до законопроекту сказано, що зміни дозволять знизити соціальну напруженість і «виключити випадки порушення громадського порядку в умовах пріоритетності захисту життя і здоров’я громадян у період проведення спеціальної військової операції». Щодо підприємців, то на місяць їх збиток оцінюють до 1 мільйона рублів.

На сайті Мінекономрозвитку також зазначено, що публічні обговорення нормативного правового акту відбуватимуться з 6 по 19 квітня 2022 року. Тут же прописано приблизний термін обмежень — грудень 2022 року.

Як повідомляла «Варта1», у російському Бєлгороді риють окопи і проводять евакуацію людей.

Довідково. Бєлгородська область входить до складу Центрально-Чорноземного економічного району й Центрального федерального округу Російської Федерації. На півдні й заході вона межує з Луганською, Харківською й Сумською областями України, на півночі й північному заході — з Курською, на сході — з Воронезькою областями Росії. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також